•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vanquish (2021)

Brze scene koje opterećuju čula u filmu "Vanquish" započinju od samog početka filma, uvodna montaža sadrži udarni tehno partituru, slike zmija i oružja, svetionika, očnih jabučica i jata ptica, zvuke policijskih sirena i montaže novinskih naslova i izveštaja koji beleže karijerna dostignuća jednog Damon Hickey-a, za kojeg nam kažu da se popeo sve do toga da je postao „američki policijski komesar“, što nije stvar, ali eto tu ste.

Dok početna špica smiruje navalu adrenalina, mi znamo da je Hickey, koga glumi Morgan Freeman, pokušao neko da ubije na njegovom kućnom pragu, verovatno po nalogu nezadovolјnog trgovca drogom ili šefa kriminala, i sada je u penziji i u invalidskim kolicima doživotno.

Prelaskom kamere u crkvu u gluvo doba noći, režiser George Gallo daje još jednu priliku prekomernom simbolikom, dok vidimo kako se redovi sveća i statua svetaca prelamaju kroz vitraže dok Damon ogolјava dušu krivom svešteniku koji brzo menja temu da bi obavestio Damon-a da je čitava njihova zločinačka operacija u opasnosti jer se jedan od Damon-ovih poslušnika okrenuo protiv njih i ‘peva’ federalcima.

Tako je. Damon je bio policajac heroj - ali je takođe bio i mozak kriminala koji je nastavio da nadgleda operacije iz njegovog ogromnog brloga, koji izgleda kao ogroman muzej moderne umetnosti. Ovo se brzo komplikuje!

Kapajući u samosvesnim dodirima, prožet jeftinim dijalogom kriminalističkih filmova i duboko zavisan od jedne ho-hum pucnjave i scene jurnjave za drugim, „Vanquish“ je glatki i zaboravlјivi triler sa sjajnim Morgan Freeman-om, jednim od njegovih najmanje zanimlјivih predstava ikada i talentovana Ruby Rose mračno pokušavaju da uliju malo života u tanko nacrtanom liku koji mora da se povuče iz prethodne kriminalne prošlosti i izvede poslednju naizgled samoubilačku misiju, jer ona nema drugog izbora. Baš šteta!

Rose glumi Victoriu, koja radi kao čuvar Damon-a. Victoria je samohrana majka preslatke ćerkice Lily (Juju Journey Brener), koja pati od misterioznog, neimenovanog i potencijalno fatalnog stanja. Bogati Damon kaže da će pomoći Victoria-i - ali samo ako obiđe pet lokacija u toku jedne noći, podižući velike sume nelegalne gotovine na svakom koraku. Oh, i Damon je kidnapovao Lily, tako da Victoria nema puno šta da kaže u vezi s time.

Pratimo Victoriu kako ulazi u jednu smešno preuređenu jazbinu za drugom i ima posla sa jednim opasnim gangsterom za drugim. Ponovo i opet, postoji problem, dolazi do pucnjave i sekvenci jurnjave, koja barem nudi slatko olakšanje od redova kao što su: „Dakle, ponovo se sastajemo“, „Želimo da dođete na našu stranu“, i „Ti si jedina osoba kojoj mogu da verujem“. Mnoge scene okupane su bolesnim zelenilom, kao da sve gledamo kroz jeftine naočare za noćni vid; drugi su obojeni krvavo-crveno. Bez obzira na to koji se filteri koriste, nema prikrivanja, ali ovo je smeće umotano u sjajni paket.

Žanr:akcija, krimi, triler
Godina:2021
Reziser:George Gallo
Scenario:Samuel Bartlett, George Gallo
Uloge:Morgan Freeman, Ruby Rose, Patrick Muldoon
Uzrast:R
Award:1 nagrada
Studio:Capstone Group, March On Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:96 minuta
Podeli:



Preporucujemo