•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Večeras počinje FEST

Projekcijom filma "Ljubav" Mihaela Hankea u Beogradu večeras počinje 41. međunarodni filmski festival - FEST, koji će otvoriti američki glumac Majkl Medsen.

Medsen je glumio u ostvarenjima nezavisne i holivudske produkcije, a publika ga najviše pamti po ulogama "žestokih momaka" u filmovima "Ulični psi" i "Kil Bil 2" Kventina Tarantina, "Doni Brasko" Majka Njuela, kao i po ulozi u kultnom filmu Ridlija Skota "Telma i Luiz".

Film "Ljubav", koji je nagrađen Zlatnom palmom, istovremeno je i kandidat za "Oskara" u više kategorija, između ostalih i za najbolji film i režiju.

FEST će zatvoriti novi film srpskog reditelja Gorana Markovića "Falsifikator", što će ujedno biti i svetska premijera ovog ostvarenja. Film govori o Anđelku, direktoru osnovne škole u BiH krajem šezdesetih godina 20. veka, koji falsifikuje školske diplome bez nadoknade i zbog naivnog uverenja da je reč o dobročinstvu.

U okviru ovog festivala, pod motom "Priprema, pozor – FEST", koji će trajati do 3. marta, biće prikazano 75 filmova, među kojima su i najozbiljniji kandidati za američkog "Oskara".

Na predstojećem FEST-u biće prikazan film braće Zorana i Vladimira Lisinca "Pored puta" /Along the roadside/, u kome Medsen glumi zajedno sa Lazarom Ristovskim.

Ovogodišnji FEST obeležiće izuzetno bogat program koga karakterišu najveća svetska rediteljska i glumačka imena i trenutno najaktuelniji naslovi, među kojima će biti i dobitnici Zlatne palme i Zlatnog globusa.

Publika će imati priliku da vidi i filmovi domaće produkcije kao što su "Krugovi" Srdana Golubovića, koji govori o hrabrom Trebinjcu Srđanu Aleksiću, koji je spasao život sugrađanina muslimana civila, a izgubio svoj.

Biće prikazan i film "Najljepša je zemlja moja" u koprodukciji Nemačke, Srbije i Hrvatske, kao i debitantski igrani film romantična tragedija "Ljubav dolazi kasnije" Hadži-Aleksandra Đurovića, zatim "Albertov put", dokumentarni film Predraga Bambića o Albertu Majeru, poreklom iz Perleza u Banatu, idejnom konstruktoru Panafleks kamera i dobitniku četiri "Oskara" i nagrada EMI.

U glavnom programu biće prikazani filmovi "Jadnici" Toma Hopera, "Master Pol" Tomasa Andersona, "Rimu s ljubavlju" Vudija Alena, "Obećana zemlja" Gasa van Santa, "Strast" Brajana de Palme, "Anđeoski deo" Kena Louča, "U kući" Fransoa Ozona, "Na putu" Valtera Salaša, "Skrivena lepota" Marka Belokija, "Hičkok" Saše Gervazija, "D` Best Ofer" Đuzepea Tornatorea, a posle desetogodišnje pauze i novo ostvarenje Bernarda Bertolučija film "Ja i ti".

U programu "Holivud" biće prikazani filmovi u kojima glume najveće holivudske zvezde i glumci u trci za "Oskara", kao što su Denzel Vošington u filmu "Let" Roberta Zemekisa, zatim Bredli Kuper u komediji "U dobru i u zlu" Dejvida Rasela, Danijel Dej Luis u filmu "Linkoln" Stivena Spilberga, Metju Mekonahi u filmovima "Vreli Majk" Stivena Soderberga i "Piskaralo" Li Danijelsa.

Legendarni Klint Istvud ponovo glumi u ostvarenju Roberta Lorenca "Muke sa felšom", dok Robert Redford režira i glumi uz Šiju La Bufa u trileru "Pravilo ćutanja".

U okviru FEST-a predviđen je i takmičarski deo u kome će za novčanu nagradu od 2.000 evra u trci biti devet filmova iz Turske, Rusije, Kazahstana, Ukrajine, Srbije, Hrvatske, Norveške, Izraela i Jermenije.

Biće prikazana i najbolja evropska filmska ostvarenja iz Španije, Francuske, Švedske, Češke, Portugala, Holandije, Austrije, Danske, Bugarske, Poljske, Kanade, Izraela, Irana, Saudijske Arabije, Mozambika i Kine, kao i iz Južne Amerike.

Festival će biti održan u Sava centru kao glavnoj dvorani, Domu omladine, Dvorani kulturnog centra, Kinoteci, ali i u bioskopu "Fontana" na Novom Beogradu.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....