•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Velika nagrada za mini-seriju "Grudi"

Imamo veliko zadovoljstvo što smo u prilici da prenesemo vest o izuzetnom uspehu jednog televizijskog dramskog programa s ovih prostora. Naime, mini-serija „Grudi“, u režiji Marije Perović, produkciji Radio televizije Crne Gore i nikšićkog Meander Filma i distribuciji beogradske kuće Visionary Thinking, osvojila je veliku i prestižnu Specijanu nagradu žirija na Seoul International Drama Awards, jednom od najvećih svetskih televizijskih festivala koji svake godine organizuje Korejska asocijacija TV emitera. Reč je o nesumnjivo najznačajnijem međunarodnom uspehu jedne dramske serije s ovih prostora u poslednjih nekoliko decenija, koji je tim veći što je u konkurenciji bilo preko 120 mini-serija sa svih kontinenata, u produkciji najvećih svetskih studija kao što su BBC, ITV, ABC, RAI, HBO, ZDF, Sony, Keshet, Endemol, da nabrojimo samo neke od najčuvenijih imena u svetu televizije. Mariji Perović nagrada će svečano biti uručena na ceremoniji u glavnom gradu Južne Koreje krajem avgusta meseca.
Za mini-seriju koju je u Crnoj Gori premijerno prikazala RTCG krajem prošle godine, a u Srbiji početkom ove RTS na svom Prvom programu, scenario je, po ideji Marije Perović, napisala Vladislava Vojnović, dok glavne uloge tumače Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Peđa Bjelac, Branimir Popović i Mira Banjac. Valja napomenuti da se po predlošku serije upravo završava istoimeni film, koji predstavlja pravi zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcionih kuća iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije, potporu Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra. Film će svoju svetsku premijeru imati na ovogodišnjem Festivalu u Herceg Novom.
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...