•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Velikani srpskog glumišta na poštanskim markama

Serija poštanskih maraka sa likovima glumaca pod nazivom „Velikani srpskog glumišta“, nastala u saradnji JP PTT saobraćaja Srbija i Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Na osam maraka nominalnih vrednosti po 22 dinara prikazani su portreti Žike Milenkovića, Radmile Savićević, Petra Kralja, Radeta Markovića, Ksenije Jovanović, Predraga Tasovca, Pavla Vuisića i Dragana Lakovića. Ove marke, kao prethodne koje su posvećene velikanima srpske glume, umetnički je obradila akademski slikar mr Marina Kalezić. U ovom izdanju, Pošta je objavila i četiri prigodna koverta, takođe sa portretima glumaca.

Filatelistička izdanja posvećena dramskim umetnicima objavljuju se od 2003. godine. Do sada su lik na poštanskim markama dobili, između ostalih, Dobrica Milutinović, Žanka Stokić, Ljubinka Bobić, Mija Aleksić, Zoran Radmilović.

Prigodne poštanske marke i vrednosnice su poštanske marke koje izdaje Javno preduzeće PTT saobraćaja „Srbija“za posebne prilike tako da slikom ili motivom obeleže neki značajan jubilej, događaj ili datum iz nacionalne ili svetske istorije, iz sporta, kulture, nauke i sl. , kao i da prikažu motive iz prirode. Prigodne poštanske marke se koriste kao redovne poštanske marke, odnosno koriste se kao sredstvo plaćanja, korišćenja poštanskih usluga u unutrašanjem i međunarodnom poštanskom saobraćaju. Ove poštanske marke imaju namenu i u filatelističke svrhe.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....