•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Veliki aplauz za film „Nečista krv – Greh predaka” na otvaranju Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji

Film “Nečista krv – Greh predaka” reditelja Milutina Petrovića otvorio je sinoć, 13. avgusta, 45. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji. Ekipa filma i glumci poklonili su se publici koja je film nagradila snažnim aplauzom.

Povodom projekcije filma na otvaranju festivala, reditelj Milutin Petrović je rekao: „Festival u Vrnjačkoj banji je jedan od najzanimljivijih festivala uopšte, jer je specijalizovan i bavi se scenarijom. Kad god sam mogao bio sam tamo. Bio sam jednom i u žiriju, a dobio sam i glavnu nagradu za „Zemlju istine, ljubavi i slobode.“ Milutin Petrović se osvrnuo i na scenario Vojslava Nanovića po kome je nastao film: „Ceo naš projekat „Nečiste krvi“ je potekao od fascinacije tim scenarijom. Prvo moje, a potom i producentkinje Snežane Van Hauvelingen, koja je reagovala isto kao i ja kada ga je pročitala. To je bukvalno blago koje smo iskopali. To je potpuno drugo vreme, kada su ljudi pisali na pisaćoj mašini, listali knjige, nisu mogli da rade kopi-pejst. To što je Voja uradio mene podseća na ono što je Vuk Karadžić uradio u vreme kada je pisao rečnike, što danas rade čitavi timovi“.

Nakon prikazivanja u Vrnjačkoj banji, publika će „Nečistu krv - Greh predaka” moći da pogleda 20. avgusta na svečanom otvaranju četvrtog Dunav Film Festa i 22. avgusta u Nišu, na 56. Festivalu glumačkih ostvarenja - Filmski susreti. Beogradska bioskopska premijera zakazana je za 24. avgust u Kombank dvorani i dvorani Cineplexx Galerija Belgrade, a bioskopska distribucija u Srbiji i celoj Evropi počinje istovremeno, 26. avgusta, i sa velikim iščekivanjem bioskopske publike otvara jesenju sezonu bioskopa.

Radnja filma „Nečista krv - Greh predaka” se dešava pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana „Nečista krv”.

Uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković i Vaja Dujović. Film je rađen po scenariju Vojislava Nanovića, koji je adaptirala Milena Marković. Za scenografiju je bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio rekonstrukciju Vranja iz 19. veka, dok je veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica. Producent filma je Snežana van Hauvelingen, a film je nastao u produkciji This and That Productions.

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

Foto: This and That Productions
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....