•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vestern, domaći etno i mračnija kantri muzika inspiracija za muziku za film “Kralj Petar Prvi”

U susret zakazanoj premijeri filma “Kralj Petar Prvi” 5. decembra, primiče se završnici i stvaranje muzike za ovaj film, čiji je autor Miodrag Miki Cicović, vođa benda Straight Mickey And The Boyz.

Cicović, poznatiji u javnosti kao neko ko dolazi iz sveta rokenrola, od studenstkih dana sarađuje sa Petrom Ristovskim i rad na filmu “Kralj Petar Prvi” samo je potvrdio njihovo profesionalno razumevanje i sličan senzibilitet. Komponovanju muzike za film prethodili su razgovori između reditelja i kompozitora, a nedugo zatim Cicović je pročitao scenario i snimio prve teme inspirisan, pre svega, atmosferom tuge u scenama koje prikazuju kako čitav narod mora da se u ratnim uslovima povlači iz svoje zemlje pred neprijateljima. Ta atmosfera, prema rečima Cicovića, bila je ključna u izazivanju emocije.

- Sva muzika je autorska, nismo aranžirali i obrađivali postojeće pesme i teme, osim pesme “Tamo daleko” koja će biti obrađena u drugačijem aranžmanu. Nisam morao da se držim konvencionalnog odnosa prema ovako značajnoj istorijskoj temi, ali sam ipak želeo da dočaram to vreme i veliku žrtvu srpskog naroda u Prvom svetskom ratu. Inspiracija su mi bili vestern i etno sa ovih prostora, kao malo mračnija kantri muzika, kaže Miodrag Cicović.

Iako mu stvaranje primenjene muzike nije nepoznata stvar, ona je uvek specifična jer se mora odgovoriti na određeni zadatak, temu, emociju, prilagoditi se kadru, a i muzički sagledati mnogo veća celina nego što je jedna pesma. Sa druge strane, autor kaže da je upravo ova epoha bila veliki i zanimljiv izazov u kojima je trebalo da se izrazi, u čemu misli da je uspeo.

- Rokenrol bekgraund sam lako uklopio u ovaj zadatak, jer je meni rokenrol način razmišljanja i života koji je bitan začin i određuje karaker ove muzike.

Premijera filma Kralj Petar Prvi biće održana 5. decembra. U filmu reditelja Petar Ristovskog igraju Lazar Ristovski, Milan Kolak, Radovan Vujović, Ivan Vujić, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, Danica Ristovski.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...