•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Veče svinga i latino džeza 28.2. na Kolarcu

Svetski priznati džez muzičari nastupaju sa Big bendom RTS na koncertu Graz meets Belgrade koji će biti održan 28. februara u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na koncertu nas očekuje učešće gostiju iz Graca, svetske zvezde Luisa Bonilje koji je dve godine za redom 2011. i 2012. proglašen za najboljeg džez trombonistu na svetu po oceni kritičara lista Tajms. Njegov uzor je legendarni trombonista Karl Fontana, a Bonilja je nastupao sa najvećim imenima poput Dizija Gilespija, Dajane Ros, Fila Kolinsa, Tonija Beneta, Toma Harela i drugih. Bonilja je studirao na Konzervatorijumu za muziku na Menhetnu u Njujorku, gde je kasnije i predavao trombon, a trenutno je profesor glavnog predmeta na Akademiji za džez u Gracu.

Zigi Fajglje šef odseka za džez pri Univerzitetu umetnosti u Gracu i profesor saksofona, a na koncertu u Beogradu će se predstaviti kao dirigent Big benda RTS.

Renato Kikoje studirao džez klavir na Alademiji u Gracu i na Univerzitetu Berkli u Bostonu. Živeo je u Njujorku osam godina od 1990. do 1998. godine gde je svirao sa najvećim imenima u njujorškim klubovima kao što su Blue note, Birdland i drugi. Renato je profesor džez improvizacije u okviru Univerziteta za muziku u Gracu.

Big bendom RTS-a dirigovaće naš najpoznatiji džez trubač i zaštitni znak ovog orkestra, Stjepko Gut, kao i gost iz Austrije Zigi Fajgl. Interesantno je da je Gut predavao dugi niz godina na Akademiji u Gracu, pa je jedan od njegovih bivših studenata upravo i Renato Kiko.

Ovim koncertom Big bend RTS obeležava višedecenijsku vezu dva grada džeza: Graca, na čijoj je Akademiji za džez studirao veliki broj domaćih mladih muzičara od kojih su mnogi danas članovi ovog ansambla, i Beograda, kao jednog o najznačajnijih centara džeza u Evropi.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca, a moguće ih je platiti i onlajn.

Podeli:



Preporucujemo