•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Victoria Abril

Victoria Abril (Madrid, 4. jula 1959.) je vrlo cenjena španska filmska glumica i pevačica. Svetskoj javnosti je, vrlo verovatno, najpoznatija njena izvedba u filmu Pedra Almodóvara, po imenu ¡Átame!! (Veži me; eng. Tie Me Up! Tie Me Down!).

Victoria je glumila u španskim, francuskim i u italijanskim filmovima. Ona je osam puta bila nominovana za nagradu Goya, u kategoriji glavne glumice, ali ju je jednom i osvojila.

Takođe, ne treba zaboraviti niti njenu pevačku karijeru, koju je započela izdavanjem svog debitantskog albuma zvanog PutchEros do Brasil, 2005-e. Nadalje treba još spomenuti kako je taj album po žanru muzike svrstan u bossanovu-jazz. Pokušala je i predstavljati Španiju na Evroviziji 1979.-e godine sa pesmom Bang-Bang-Bang, ali nije joj pošlo za rukom da se plasira u finalni izbor.


Filmografija:
2010-2013 Clem (TV series)
2012 Mince alors!
2012 The Woman Who Brushed Off Her Tears
2011 La chanson du dimanche (TV series)
2011 Hospital Central (TV series)
2011 Tony's Revenge (TV series)
2010 Le grand restaurant (TV movie)
2009 Myster Mocky présente (TV series)
2009 X Femmes (TV series)
2008 Musée haut, musée bas
2008 Solo quiero caminar
2008 Leur morale... et la nôtre
2008 Mejor que nunca
2008 Oscar: The Color of Destiny
2008 48 heures par jour
2006 Summer Rain
2006 Les aristos
2006 The Maidens' Conspiracy
2005 Neon Flesh (short)
2005 Les gens honnêtes vivent en France
2004 Escuela de seducción
2004 Swindled
2004 Cause toujours!
2004 The 7th Day
2003 Kaena: The Prophecy
2002 Et après?
2001 Don't Tempt Me
2001 Our Tropical Island
2000 101 Reykjavík
1999 Mon père, ma mère, mes frères et mes soeurs
1999 Between Your Legs
1998 La femme du cosmonaute
1996 Freedomfighters
1995 Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto
1995 French Twist
1994 Casque bleu
1994 Jimmy Hollywood
1993 Kika
1993 Intruso
1992 Demasiado corazón
1991 High Heels
1991 Une époque formidable...
1991 Amantes
1990 Los jinetes del alba (TV series)
1990 A solas contigo
1990 La mujer de tu vida (TV series)
1990 Tie Me Up! Tie Me Down!
1990 Sandino
1989 If They Tell You I Fell
1988 Sans peur et sans reproche
1988 Baton Rouge
1988 Ada in the Jungle
1988 El placer de matar
1988 El juego más divertido
1987 Barrios altos
1987 El Lute (camina o revienta)
1987 Law of Desire
1987 The Numbers Game
1986 Nuit d'ivresse
1986 Max mon amour
1986 Tiempo de silencio
1985 Los pazos de Ulloa (TV mini-series)
1985 La hora bruja
1985 Padre nuestro
1985 La huella del crimen (TV series)
1985 After Darkness
1985 Rouge-gorge
1984/I Downstream
1984 La noche más hermosa
1984 Le voyage
1984 Télévision de chambre: Sous le signe du poisson (TV movie)
1984 L'addition
1984 Las bicicletas son para el verano
1983 Le bâtard
1983 The Moon in the Gutter
1983 J'ai épousé une ombre
1983 No Trace of Sin
1982 La colmena
1982 Asesinato en el Comité Central
1982 Entre paréntesi
1982 La casa del paraíso
1982 La guérilléra
1982 Estudio 1 (TV series)
1981 La batalla del porro
1981 Comin' at Ya!
1980 Mieux vaut être riche et bien portant que fauché et mal foutu
1980 Le coeur à l'envers
1980 Mater amatísima
1980 La muchacha de las bragas de oro
1979 La barraca (TV series)
1978 The Man Who Knew Love
1977 Wifemistress
1977 Cambio de sexo
1977 Foul Play
1977 Caperucita y Roja
1977 Doña Perfecta
1976 Storia di arcieri, pugni e occhi neri
1976 Robin and Marian
1975 Obsesión
1974 Los libros (TV series)

Podeli:



Preporucujemo

UPOZNAJTE SE SA LIKOVIMA IZ FILMA „SMRT NA NILU“ –...
Smotra novog italijanskog filma od 24. do 29. januara u...
Porodični dan uz omiljenu pčelicu
Cineplexx Niš bioskop obeležava Svetski dan kokica
„Znaci života“ reditelja Marka Nikolića najbolji...
Komemoracija povodom smrti glumca Vladana Živkovića
Umro komičar Bob Saget
The Protégé (2021) (2021)
Brad Pitt i Lewis Hamilton snimaju film o Formuli 1
„Heroji radničke klase“ Miloša Pušića premijerno na...
Stižu dva nastavka Netflixovog drugog najgledanijeg filma
Porodični dan uz pustolovine omiljene pčelice
Ognjen Janković: "Zlatni dečko" priča o prokletstvu...
POTREBA ZA MRŽNJOM u bioskopima
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 20. do 26....
Najstrašniji horor svih vremena film "Gost"
Stanica Servis za savremeni ples - Ples do nove zore u...
Milan Marić će glumiti Žarka Lauševića u seriji...
Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021) (2021)
Horor serija "Archive 81" je trenutno najgledanija na...
Escape Room: Tournament Of Champions (2021) (2021)
Army of Thieves (2021) (2021)
Bezos najvio seriju "Gospodar prstenova: Prstenovi moći"
Specijalna projekcija filma Ognjena Jankovića
Ghostbusters: Afterlife (2021) (2021)
"Netflixov" hit "Don't Look Up" ruši rekorde
Novi komični zapleti u najnovijim epizodama hit serije...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 13. do 19. januara
"Crna svadba" u selekciji Berlinala
The Forever Purge (2021) (2021)