•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Viggo Mortensen

Viggo Mortensen (New York, 20. oktobar 1958.), dansko-američki filmski glumac, poznat po ulozi Aragorna u filmskoj trilogiji Gospodar prstenova.

U filmskoj trilogiji Gospodar prstenova Petera Jacksona Aragorna je utelovio Viggo Mortensen. Zanimljivo je da na set prvo pozvan Stuart Townsend ali je reditelj, nakon mesec dana proba, zaključio da je premlad i na snimanje pozvao Mortensena. U filmskoj verziji, Aragorn mora prevladati sumnju u vlastite sposobnosti da vlada kraljevstvom. Međutim, takva sumnja ne postoji. Uloga Aragorna je prvobitno bila ponuđena Daniel Day-Lewisu ali ju je odbio.

Otac mu je Danac, a majka Amerikanka. Rano detinjstvo proveo je na Manhattanu. Njegova porodica često se selila tako da je nekoliko godina proveo živeći u Venezueli, Argentini i Danskoj. Počeo je da glumi u New Yorku uz Warrena Robertsona. Nastupio je u nekoliko priredba i filmova te se preselio u Los Angeles gde mu je glumačka karijera puno brže napredovala. Karijeru mu je obiležio stabilan niz dobro odrađenih poslova. Ima sina Henrya s poznatom američkom punk pevačicom Exene Crvenkom s kojom je proveo 11 godina u braku.

Filmografija:
2014 Untitled Lisandro Alonso Project (announced)
2013 Maps to the Stars (pre-production)
2013 The Last Voyage of Demeter (pre-production)
2013 The Two Faces of January (post-production)
2012 Everybody Has a Plan
2012 On the Road
2011 A Dangerous Method
2009 100 Years of the Montreal Canadiens (video)
2009 The Road
2008 Good
2008 Appaloosa
2007 Eastern Promises
2006 Alatriste
2005 A History of Violence
2004 Hidalgo
2003 The Lord of the Rings: The Return of the King
2002 The Lord of the Rings: The Two Towers
2002 The Lord of the Rings: The Two Towers (Video Game)
2001 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2000 28 Days
1999 A Walk on the Moon
1998 Psycho
1998 A Perfect Murder
1997 La pistola de mi hermano
1997 G.I. Jane
1997 Vanishing Point (TV movie)
1996 Daylight
1996 Albino Alligator
1996 The Portrait of a Lady
1995 Black Velvet Pantsuit
1995 Crimson Tide
1995 The Prophecy
1995 The Passion of Darkly Noon
1995 Gimlet
1994 The Crew
1994 Gospel According to Harry
1994 Floundering
1993 American Yakuza
1993 Carlito's Way
1993 The Young Americans
1993 Ruby Cairo
1993/I Boiling Point
1991 The Indian Runner
1990 Young Guns II
1990 The Reflecting Skin
1990 Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III
1990 Once in a Blue Moon (TV short)
1989 Tripwire
1988 Fresh Horses
1988 Prison
1987 Salvation!: Have You Said Your Prayers Today?
1987 Miami Vice (TV series)
1985 Search for Tomorrow (TV series)
1985 ABC Afterschool Specials (TV series)
1985 Witness
1984 George Washington (TV mini-series)

Podeli:



Preporucujemo

U prodaji poslednji kontingent karata za večerašnji...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu