•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vilneova vizija Blejd Ranera očarala publiku!

Svečana projekcija filma „Blejd Raner 2049", reditelja Denisa Vilneva, održana je sinoć u prepunoj sali bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center. Brojne zvanice prošetale su crvenim tepihom vidljivo nestrpljive, jer su čekale 35 godina da dobiju odgovore na pitanja postavljena nakon gledanja kultnog SF filma „Blejd Raner". Ridli Skot je svoju rediteljsku stolicu ustupio Denisu Vilnevu, poznatom po režiji kritički veoma hvaljenog „Dolaska" (2016), dok su glavne uloge poverene Rajanu Goslingu i Harisonu Fordu.

Projekciji u Cineplexx Ušću Shopping Centru–u prisustvovale su javne ličnosti iz kulturnog života – Bojan Perić, Sandra Perić, Dragan Jeličić, Pavle Zelić, Darko Nikolić, Milorad Milinković, Stevan Marić, Milan Todorović, Ivan Agbaba i Dino Tutundžić. Zvanice su se složile da je "Blejd Raner 2049" Denisa Vilneva, režiran od strane fana i pravljen za fanove originalnog filma Ridlija Skota!

Iako Vilnevov nastavak kultnog SF klasika iz 1982. godine traje preko dva sata, zapravo vredi svakog sekunda sedenja u bioskopu. Zašto? Svaki kadar je umetničko delo, sastavljen od više planova i velike količine detalja koji ne samo što doprinosi opštem izgledu i „vajbu" filma, već priča neku svoju priču o svetu koji okružuje junake. Činjenica da se filma projektuje u 4K tehnologiji u mnogome doprinosi opštem kvalitetu i utisku. Sve ovo je svakako upotpunjeno spektakularnim dizajnom zvuka.

Radnja filma odvija se 30 godina nakon prvog filma, dakle 2049. godine. Mnogo stvari se promenilo od 2019. kada se Rik Dekard (Harison Ford) sukobio sa četiri odbegla androida. U nastavku Ford dobija pojačanje, na opšte veselje ženske publike. Reč je o Rajanu Goslingu, koji je nedavno proglašen jednim od najseksipilnijih muškaraca na svetu. U filmu Gosling otkriva tajne koje su zakopane već 30 godina i susreće se sa brojnim izazovima.

Osim Harisona Forda i Rajana Goslinga, zvezdanu postavu upotpunjavaju Džered Leto, Mekenzi Dejvis, Robin Rajt, Ana de Armas i Dejv Bautista.

„Blejd raner 2049" je film kome treba dati šansu, pogotovo u bioskopu, jer bogatstvo slike i zvuka se teško postiže u kućnim uslovima, a i jer jedan SF spektakl poput ovog zaista zaslužuje da se pogleda na velikom platnu. „Blejd Raner 2049" se nalazi na repertoaru svih bioskopa u zemlji!

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...