•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Virdžina (1991)

U zabitom kršu na prostorima Kninske krajine, porodice bez muškog potomstva smatrane su ukletim i osuđenim na propast. Da bi se spasle prokletstva, te porodice su jedno od ženske dece proglašavale 'virdžinom', tj. muškarcem, skrivajući istinu kao porodičnu tajnu.

U jednoj takvoj porodici koja zna samo za krš, gudure, ovce i Svetog Đurđa, svoga zaštitnika, najveće blago je sin koga nikako da dobiju. Zato će poslednja tek rođena devojčica, uprkos bolu majke, biti žrtvovana da postane 'muško' kako bi kuća ponovo dobila naklonost zaštitnika - sveca. Osuđena da poništi sve žensko u sebi, da se bori sa sopstvenom prirodom i osećanjima u trenutku kad se zaljubi u druga, Virdžina počinje da se buni svim bićem protiv usuda.

Što se otac više trudi da nosi breme za oba muškarca, verujući da se sve može prikriti i pred svetom i pred svecom, sve se više gubi i pada. 'Virdžina', uz pomoć mladića kojem otkriva tajnu, raskida sa starim životom i kreće, kao mnogi iz tog kraja, na put u Ameriku.

Žanr:drama
Godina:1991
Reziser:Srđan Karanović
Scenario:Srđan Karanović
Uloge:Miodrag Krivokapić, Ina Gogálová, Slobodan Milovanović, Marta Keler
Award:dve nagrade
Studio:Centar Film, Constellation Productions, Hachette Première
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:srpskohrvatski
Trajanje:101 minut
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...