•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vladimir Jevtović

Vladimir Jevtović (Beograd, 30. April 1947 — Beograd, 12. jun 2013) bio je srpski glumac i pedagog na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Rođen je od majke Dobrinke Tripković i akademika Mihaila Markovića koji ga je priznao kada je Vladimir imao 14 godina. Od 1951. usvojio ga je očuh Bata Jevtović za koga je bila udata Dobrinka.

Završio je i magistrirao filozofiju. Potom je diplomirao glumu, a zatim doktorirao na teatrologiji. Krajem 1970-ih vodio je emisiju "Ozon" na "Radiju 202". Napisao je i nekoliko stručnih knjiga. Njegovi sinovi, Ivan i Jakov, takođe su glumci, a Rastko je književnik.

Kroz njegovu glumačku "radionicu" su prošli mnogi glumci: Slobodan "Boda" Ninković, Milorad Mandić-"Manda", Dragan Petrović-"Pele", Dragan Bjelogrlić, Vesna Trivalić, Srđan Todorović, Mirjana Joković, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Nebojša Glogovac, Sergej Trifunović, Brankica Sebastijanović, Vojin Ćetković, tv voditelj Marko Stepanovi.

Preminuo je 12. juna 2013, u 66. godini.

Režija

U pozorištu „Dadov“ režirao je više predstava:

  • “Viktor ili deca na vlasti“;
  • „Čekajući Godoa“;
  • „Lekcija“...

U ovom pozorištu je vodio i master klasu za najuspešnije polaznike škole glume.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...