•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vudi Alen tužio Amazon: Traži odštetu od 68 miliona dolara

Filmski reditelj Vudi Alen podnio je tužbu u iznosu od 68 miliona dolara protiv Amazon Studia.

U optužbi se navodi da striming studio odbija da ispuni svoj deo dogovora o produkciji četiri filmska naslova zbog navodnih optužbi da je reditelj pre 25 godina seksualno zlostavljao svoju ćerku Dilan Farou, koje su ponovo isplivale na površinu pojavom "Me too" pokreta 2017. godine.

U svojoj tužbi Alen navodi da je Amazon odbio da objavi njegov film "Kišni dan u Njujorku" iako j film završen još pre šest meseci.

"Amazon je svoje povlačenje iz ugovora pokušao da opravda navođenjem 25-godišnje, neosnovane optužbe protiv Alena, ali za tu tvrdnju Amazon je znao i mnogo pre sklapanja ugovora s rediteljem. Izneseni navod ne pruža osnovu kompaniji za raskid ugovora", navodi se u tužbi.

Zbog povrede stavki iz ugovora, ali i poslednjih dogovora s rukovodstvom studija, reditelj putem tužbe traži 68 miliona dolara minimalnih isplata koje su ujedno i protivvrednost četiri ugovorena filma, uz naknadu advokatskih usluga i štete.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...