•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

W.E. (2011)

„W.E.“ je romantična drama na čijem scenariju je sarađivala čuvena Madonna. Ona je takođe i režirala ovaj film, čiju glumačku ekipu čine Abbie Cornish, Oscar Isaac, Richard Coyle, James D'Arcy i Andrea Riseborough. Snimanje je počelo u Londonu, u Engleskoj 5. jula, 2010. godine, a takođe je sniman u Francuskoj i u Americi. Scenario je pisao Alek Keshishian, koji je već radio sa Madonom na njenom dokumentarcu iz 1991. godine, pod nazivom „Truth or Dare“, a koji je takođe poznat pod nazivom “In Bed With Madonna“.

„W.E.“ donosi priču o dve jako krhke, ali isto tako odlučne žene: Wally Winthrop (Abbie Cornish) i Wallis Simpson, u vremenskom razmaku od gotovo šest decenija. 1998. godine, usamljena Njujorčanka Winthrop je opsednuta onim što je poznato kao „konačna ljubavna priča“: abdikacijom kralja Edward-a VIII sa britanskog trona zarad žene koju je voleo, razvedene Amerikanke Wallis Simpson. Ali, Winthrop-ino istraživanje, koje uključuje nekoliko poseta Sotheby-jevoj aukciji na Windsor-skom posedu, otkriva da je zajednički život ovog para nije bio tako savršen kako se činilo. Sa putovanjem kroz vreme, kasnije ili pre, meša se Wally-no otkrivanje Nju Jorka uz priču Wallis (Andrea Riseborough) i Edward-a (James D'Arcy), iz glamuroznih ranijih dana njihove romanse, samo da bi se sporo otkrili njihovi životi u decenijama koje slede.

Wally provodi većinu svog vremena u Sotheby-ju, okružena predmetima koji pokazuju nešto što je nekada pripadalo Simpson-ovoj, a što će se uskoro naći na aukciji, kao neka vrsta zamene i bega od njenog nekadašnjeg braka u kome nije bilo seksa. Wally-no estetsko vezivanje sa: rukavicama, nakitom i ostalim predmetima koji služe za flešbekove, vode nas u dramatizaciju same kraljevske ljubavne priče. Ovu priču jeidno prekida šarmantni službenik ozbeđenja, sa sjajnim stranim akcentom. Ovaj čovek se zove Evgeni (an excellent Oscar Isaac). Wally i Evgeni razvijaju seksualnu tenziju koja je možda čak i zanimljivija od istorijske drame na kojoj se film zasniva. Evgeni nam pomaže da se na neki način „probudimo“ iz prekomernog luksuza, kada vodi Wally u oblast koja ne propada Menhetnu po prvi put u njenom životu i peva joj serenade i klasičnu muziku.

„W.E.“ je jako zanimljiv kada se pominju dva ženska lika: Wally i Wallis, kada one prelaze vreme i sreću se u istom prostoru. Postavlja se pitanje: “Da li mislite da možete promeniti svoju sudbinu?“, a Madonna vodi ovaj film na majstorski način. Muzika iz filma je odlična, a same scene koje podsećaju na san su ono što čini ovaj film uživanjem za sva čula.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:drama, romansa
Godina:2011
Reziser:Madonna
Scenario:Madonna
Uloge:Abbie Cornish, James D'Arcy, Andrea Riseborough
Uzrast:R
Award:Zlatni Globus
Studio:Semtex Films
Zemlja:UK
Website:we-movie.com/
Jezik:engleski
Trajanje:119 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu