•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

WALL-E (Waste Allocation LoadLifter – Earth Class) (2008)

Wall-E je Pixarova apokaliptična romantična priča o malom robotu u dalekoj budućnosti 2805. godine. On je ostao sam stotinama godina na putu kroz svemir i odlučuje o ljudskoj sudbini.

Kada ljudi pokriju svet svojim đubretom, oni odlaze u svemir i ostavljaju robota, WALL- E-a, da očisti prljavštinu na Zemlji. Kako su ostavili generacije da lebde u stolicama, pored televizora i uz brzu hranu, pedantni Wall-E uredno čisti i završava svoj posao, dok postaje sve usamljeniji. Sve se menja u trenutku kada Eve - beli robot, dolazi na Zemlju. Zaljubljeni Wall-E polazi sa EVE na opasan put u nepoznato, koji će promeniti njihovu sudbinu. Eve na kraju oživljava oštećenog požrtvovanog Wall-E-a poljupcem i oni zajedno vraćaju ekosistem Zemlje u prvobitno stanje.

Animirani karakteri, roboti, ne pričaju ljudskim glasovima. Oni su ekspresivni u svom govoru tela, pa čak i komični. Mala mehanička stvorenja su na Zemlji simulacija prirodnog osvetljenja (emituju svetlost). Kada su pod veštačkim svetlom njihov izgled se menja u skladu sa bojom svetla. Eve je beli neodoljivi robot koji svetluca u mraku.

Wall-E nudi mnogo u humora u raznim scenama, ali to nije urnebesna komedija. Charlie Chaplin robot opet nije u filmu da Vas nasmeje, već da Vam ukaže na Vašu odgovornost. Kada prestanete da obraćate pažnju na svet i Vaš svet postane samo stolica na kojoj sedite to utiče i na Univerzum koji ne primećujete i o kom ne vodite računa. Vi propuštate veoma važne stvari! Wall-E misli na Vašu decu i njihove roditelje. Andrew Stanton scenarista i režiser ukazuje na ono šta volimo i ono što je loše u društvu preko slatkih malih stvorenja. Zahvalni na eko poruci i Vi ćete preporučiti čarobna stvorenja.

Wall-E je šarmantan, lep naučno-fantastičan film, dobitnik Zlatnog globusa 2008. i rangiran kao najbolji film decenije u časopisu Time.

Žanr:animacija, avantura, porodični
Godina:2008
Reziser:Andrew Stanton
Scenario:Andrew Stanton
Uloge:Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin
Uzrast:G
Award:Osvojen oskar
Studio:Pixar Animation Studios
Zemlja:United States
Website:www.pixar.com
Jezik:Engleski
Trajanje:98 Minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....