•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

We Own The Night (2007)

Deo filmske kritike oduševio se debitantskim ostvarenjem "Mala Odessa" (1994) unuka ruskih emigranata Jamesa Graya. Sledeći mu je film bio "Yards" (2000), a kako je slabo prošao na bioskopskim blagajnama, trebalo mu je sedam godina za snimanje novog filma "Braća po krvi". Sva tri filma razmatraju odnos braće (ovde i u Maloj Odessi krvna, u Yards simbolična). I u ovom se filmu radi o ruskom miljeu u New Yorku, ovaj put podeljenom na policajce i mafijaše, tako da se tematsko-motivski Greyev film u najvećoj meri nadovezuje na njegove dosadašnje radove.

New York, 1988. godine. Robert (Joaquin Phoenix) i Joseph (Mark Wahlberg) sinovi su slavnog šefa policije, Berta Grusinskyja (Robert Duvall). Okolina očekuje da će njih dvojica nastaviti porodični posao. I dok je Joseph zaista postaje perspektivni policijski komandant, Robert ima
drugačije planove.

Karijera policajca uopšte ga ne zanima i menja svoje prezime u Green, kako bi prekinuo sve što ga veže za oca i brata. On vodi ruski noćni klub, čiji je vlasnik Marat Buzhayev (Moni Moshonov) i pokušava voditi legalan i pošten posao. Ipak, to je vreme kada u New Yorku kriminal i nasilje izmiču kontroli. Droge ima svuda, a policija je nadjačana i skoro nemoćna. U čitavoj toj priči Robert pokušava otvoriti novi klub, ali uskoro će se naći u poziciji kada će morati izabrati kojoj će se strani pridružiti. Tu je i njegova prelepa devojka Amanda (Eva Mendes) koja ga savetuje i pruža mu podršku. Kada policija krene u rat protiv kriminala i droge Robert će biti prisiljen izabrati između svojih ruskih šefova ili svoje porodice.

"Gospodari noći" vrlo je dopadljivo ostvarenje, ponovno zahvaljujući Grayevom osećaju za atmosferu (kojoj doprinosi i sjajan izbor pesama u rasponu od Blondie preko Davida Bowieja, The Clash i The Specials do Louisa Prime) i rediteljskoj ekspresivnosti, i iznova glumcima, jer nakon "Yards" opet zajedno nastupaju J. Phoenix i M. Wahlberg (zajedno su i producirali film). Osim njih tu su u vodećim ulogama E. Mendes i R. Duvall. Napomenimo da je film bio uvršten u glavni takmičarski program festivala u Canneu i nominovan za Césara u kategoriji najboljeg stranog filma. Samo godinu kasnije, James Gray potvrdio je svoj talent novim, još boljim ostvarenjem - "Two Lovers".

Žanr:krimi, drama, triler
Godina:2007
Reziser:James Gray
Scenario:James Gray
Uloge:Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Eva Mendes
Uzrast:R
Studio:Columbia Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:117 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...