•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Wimu Wendersu uruceno Pocasno Srce Sarajeva

Wimu Wendersu, jednom od najznačajnijih svjetskih filmskih autora, večeras je u Narodnom pozorištu Sarajevo uručeno Počasno Srce Sarajeva u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

„Presretni smo što možemo odati priznanje jednoj od centralnih ličnosti svjetske kinematografije. Svojim radom u oblasti vizuelnih umjetnosti, kao izvanredan filmski autor i fotograf, Wim Wenders publici uvijek donosi nezaboravne priče i emocije“, rekao je direktor Festivala Mirsad Purivatra.

Wim Wenders će 16. augusta održati Masterclass u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 15:30 sati. Ulaz na Masterclass je besplatan, ali je potrebno prethodno rezervisati ulaznice na Glavnom Box Officeu ili putem maila boxoffice@sff.ba. Ulaznice za Masterclass moguće je preuzeti na Glavnom Box Officeu od 14. augusta.

14. augusta počet će i prikazivanje programa “Posvećeno” (Tribute To) u okviru kojeg će biti prikazana retrospektiva odabranih Wendersovih filmova. Program će u 15:00 sati u kinu Meeting Point otvoriti film ALICE U GRADOVIMA, nakon kojeg će Wim Wenders imati Q&A, a od 21:00 sati u Summer Screenu na programu će biti film BUENA VISTA SOCIAL CLUB.

U Ljetnom kinu Coca-Cola 16. augusta u 20:30 sati bit će prikazan kultni film PARIZ, TEXAS, a Wim Wenders će predstaviti film prije projekcije. Proslavljeni reditelj predstavit će i film DO KRAJA SVIJETA, koji će 17. augusta biti prikazan u Kinu Meeting Point. Radi se o pravom filmofilskom događaju, s obzirom na to da će projekcija početi u 23:00 i trajati sve do 03:19 sati.

Sarajevo Film Festival će organizirati i posebnu projekciju novorestaurirane verzije Wendersovog filma HOTEL OD MILION DOLARA, koji je 2000. godine osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinskom festivalu. Čuvena triler drama sa Jeremyjem Daviesom, Millom Jovovich i Melom Gibsonom bit će prikazana 15. augusta u 15 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Za ulazak na sve projekcije 27. Sarajevo Film Festivala potrebno je imati Covid-sigurnu akreditaciju. Više informacija možete pronaći na linku https://www.sff.ba/stranica/covid-sigurna-akreditacija

27. Sarajevo Film Festival održava se od 13. do 20. augusta 2021. godine.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...