•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Wonder Woman 1984 (2020)

Možda prema ovom filmu i ne treba biti preterano strog - ipak je u pitanju tek treći blokbaster koji nam stiže od holivudskog studija u poslednjih deset meseci, pored "Teneta" i "Mulan". I jeste malo nedostajalo te lakomislene, šarene, bezsadržinske i mehurasto lagane holivudske vašarske razbirbige pravljene mahom za decu od 10, 11 godina.

Za razliku od enigmatičnog, sterilnog i otuđujućeg "Teneta", WW 1984 je možda baš film kakav je trebao pandemijskom svetu - do mučnine želuca šaren, optimističan, nostalgično-romantičarski zagledan u 80-e, pun ispraznih moralističkih verbalnih tirada. Dizajniran kao lizalica za oči, kao žele bombona za mozak. Film u kome su svi karikaturalno postavljeni, steretipno izgrađeni, kao da nisu ljudi već čikice iz lego kocki. Cela priča više zadire u domen bajke nego superherojštine, sve međuljudske interakcije su šablonizovane, sve šale već viđene, akcija pomalo neupečatljiva iako na momente zabavna. Zlikovci nedopečeni i pomalo "over the top", i premalo zapravo "zli", više zbunjeni i ustali na levu nogu. Hemija između Gal Gadot i Krisa Pajna je lepa i to je jedna od boljih stvari u filmu. Dizajn veselih osamdesetih napadno i preterano simpatičan.

Sve u svemu, i ovamo i onamo, sa manama, kao izboflučeni božićni džemper sa buvljaka koji će vas ipak zagrejati, film koji neće ući ni u kakve anale ili pop-kulturne tokove, ali koji će ispuniti svoju funkciju da u ova posna vremena pruži određeni fiks Holivudom i njegovom lažom i paralažom. Daleko je ovo od Snajerovih filmova, daleko je čak i od prvog dela, ali, kao što rekoh, možda ne treba biti toliko strog.


Autor: Slobodan Novokmet (Helly Cherry)

Žanr:akcija, avantura, fantazija
Godina:2020
Reziser:Patty Jenkins
Scenario:Patty Jenkins, Geoff Johns
Uloge:Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig
Uzrast:PG-13
Award:1 nominacija
Box office:118.5M USD
Studio:Atlas Entertainment, DC Comics, DC Entertainment
Zemlja:United States
Website:www.wonderwoman1984.net
Jezik:engleski
Trajanje:151 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....