•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

You, Me and Dupree (2006)

Kada Randy Dupree (Owen Wilson) ostane bez posla, njegov najbolji drug Carl (Matt Dillon), koji se skoro venčao sa Molly (Kate Hudson), ponudi mu da dođe kod njega na neko vreme. Problem je što je Dupree užasno trapava, iako neizmerno dopadljiva lenština. Iako prvobitna prepreka njihovom braku, on postane Mollyn najbolji drug, na Carlovo negodovanje...

Randy Dupree. To je uloga Owena Wilsona. Glupavo ime, zar ne? Nikada u životu nećete sresti nekoga ko se tako zove. Sva sreća pa slogan filma (Dvoje je taman. Dupree je višak.) sve razjašnjava: izabrano je samo zbog toga što je to najgluplji slogan u istoriji filma.
I to nije sve. Film je u suštini dobronamerna romantična komedija natrpana raznim gegovima i začinjena scenama koje aludiraju na seks. Iako možda podseća na novi Wedding Crashers (Wilson i drugar pokušavaju da nadigraju jedan drugoga, žena se ispreči izmedu njih, nastupi razdraganost), 'You, Me And Dupree' često zalazi na teritoriju filma American Pie, ali su svi sa fakulteta premešteni na prvo zaposlenje.

Wilson održava ovaj film jedinstvenim uprkos glupavom imenu i pruža nam još jednu dobru predstavu. Dupree je rođen na pogrešnom ostrvu, šali se Dillonov lik Carl kad njegov najbolji drugar zakasni na venčanje, ali vam ovaj nosonja uvek fali kad Dillon ostane na platnu sam sa Hudsonovom. Dupree uprska svaki razgovor za posao kada prizna da radi da bi preživeo, neuredan je ali neverovatno kuva, i neodoljivo je šarmantan. On je kao neko koga i vi poznajete, i koga volite i mrzite istovremeno.

I pošto je ovo Wilsonov šou, zaista vas nije briga čiju vezu pokušava da spase. Dillon je dosadnjaković koji mnogo radi, a njegova žena se bolje uklapa s njegovim najboljim ortakom: zapravo uklapa se u tolikoj meri da poželite da njih dvoje budu zajedno. Ako iko misli da je frend višak, taj frend nikako nije Dupree.

Žanr:komedija, romansa
Godina:2006
Reziser:Anthony Russo, Joe Russo
Producent:Mary Parent, Scott Stuber, Owen Wilson
Scenario:Michael LeSieur
Uloge:Owen Wilson, Kate Hudson, Matt Dillon
Uzrast:PG-13
Award:1 nagrada i dve nominacije
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.youmeanddupree.com
Jezik:Engleski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu