•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Young Adult (2011)

Od reditelja Jason-a Reitman-a i Diablo Cody-ja dolazi film “Young Adult“. U filmu se govori o tome kako se Mavis Gary (Charlize Theron) pisac literature za tinejdžere vraća u svoj mali rodni grad kako bi oživela svoje dane slave i da povrati svoju srećno – oženjenu ljubav iz školskih dana. Kada se povratak kući, pokaže mnogo težim nego što je ona mislila, ona ostvaruje vezu sa nekadašnjim drugom koji izgleda da nije sasvim preboleo srednjoškolske dane, takođe.

BIvše devojke ne postaju luđe od Mavis Gray, koja radi sve 20 godina nakon srednje škole pošto je i dalje ludo zaljubljena u momka sa kojima je izlazila u to vreme. Ona je opsednuta da zauvek bude sa Buddy-jem Slade-om. Njegova supruga i mala ćerka upravo moraju da se izbore sa tim.

Mavis je u neredu od samog početka filma, pisac je knjiga za decu, a ni sama nije odrasla. Oporavlja se od razvoda, suočava sa rokom izdavača koji ne može da ispuni, ali i sa listom loših navika. Poslednja stvar koja joj je potrebna je jedan e-mail koji govori o rođenju Buddy-jeve ćerke. Prva stvar koju ona radi je ta da kreće na put za Mercury, svoj rodni grad kako bi spasila Buddy-ja sudbine za koju veruje da je gora od smrti.

Ono što ona odbija da shvati je da je Buddy (Patrick Wilson) savršeno srećan sa Beth (Elizabeth Reaser). Na to je stalno podseća drugi drug iz školskih dana, Matt Freehauf (Patton Oswalt), koji je i dalje mamin sin sa ožiljcima iz školskih dana. Tako se razvija veza između lepotice i smarača, on je sluša, zato što je dar kada bilo ko priča sa njim .

Theron-ina glupa pretvara njenu opsesiju u komediju, ona igra pažljivo opako sa očima koje svetle i na najmanji otpor njenim naređenjima. „Young Adult“ je komedija koja čini najgoru osobu u filmu najprivlačnijom. Ovo je najbolja uloga Charlize Theron od njenog filma „Monster".

Matt (Patton Oswalt) je sa druge strane jadnik koji razume da je bivši momak (Patrick Wilson) srećan sa svojom porodicom, ali i da je Mavis očajna. Interakcija između Matt-a i Mavis, Oswalt-a and Theron – čini film. Matt je buckast, niži on Mavis, tako da zna da kod nje nema šanse. Zato joj on i govori sve, izlazi sa njom, tako da postoji određena veza među njima, koja nije romantična, ali je čine dvoje ljudi koji imaju slične krize duha.

Između mnogih komičnih momenata, film se fokusira na Mavis-inoj muci, koja nikada nije laka kao što izgleda.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:komedija, drama
Godina:2011
Reziser:Jason Reitman
Scenario:Diablo Cody
Uloge:Charlize Theron, Patrick Wilson i Patton Oswalt
Uzrast:R
Award:1 osvojena, 1 nominacija
Box office:4
Studio:Paramount Pictures
Website:http://www.youngadultmovie.com/?gclid=CL_WgfCTka0CFVBlfAod2F51lQ
Jezik:engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu