•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

ZA NOVI FILM REDITELJA MARTINA MAKDONE - „DUHOVI OSTRVA“ (THE BANSHEES OF INISHERIN) OBJAVLJEN PRVI TREJLER

Crna komedija, u isto vreme i drama, irske obale, početak dvadesetog veka, dva prijatelja i prijateljstvo koje je došlo do svog kraja – u novom film reditelja Martina Makdone „Duhovi ostrva“ koji će svetsku premijeru imati 5. septembra na ovogodišnjem 79. Filmskom festivalu u Veneciji. Objavaljen je prvi trejler filma kome se predviđa dug i bogat festivalski život.

Radnja je smeštena na zapadnu obalu Irske i prati dva dugogodišnja prijatelja Padriga (Kolin Farel) i Kolma (Brendan Glison) koji su se našli u ćorsokaku nakon što je Kolm iznenada odlučio da okonča njihovo prijateljstvo. Uz pomoć svoje sestre Šivon (Keri Kondon) i prijatelja Dominika (Beri Kiohen), koji je sin lokalnog policajca, zbunjeni i očajni Padrig pokušava da povrati prijateljstvo koje je zarobljeno i izgubljeno u maloj i učmaloj ostrvskoj zajednici. Ali kada Kolm iznese ultimatum, događaji počinju da eskaliraju do neslućenih visina.

Reditelj Martin Makdona koji je poznat po svojim ostvarenjima „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“ (za koji je dobio Bafta nagardu za najbolji film i scenario, a glavna glumica Frensis Mekdormand nagradu Oskar za najbolju žensku ulogu), ponovio je glavne muške uloge koje su se pokazale veoma uspešnim u njegovom filmu „U Brižu“ – te su Kolin Farel i Brendan Glison doprineli verdostojnosti ovoj irskoj drami sa elementima komedije svojim potpuno oprečnim likovima. Kolin Farel je publici poznat po ulogama u filmovima koji opčinjavaju svojom neobičnošću, reditelja Jorgosa Lantimosa poput „Ubistvo svetog jelena“ i „Jastog“.

Da ne voli mnogo da odstupa od proverene glumačke postave, Makdona je pokazao time što je Kerin Kondon namenio ulogu jedine razborite meštanke Šivon, izmišljenog irskog ostrva Inišerin, dok je jedan od mnogobrojnih „duhova“ ostrva mladi irski glumac Beri Kiohejn („Večni“, „U Brižu“).

Film „Duhovi ostrva“ publika može oečkivati početkom naredne godine.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila