•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

ZANIMLJIVE ČINJENICE IZ FILMA „ALEJA NOĆNIH MORA“ – OD 20. JANUARA U BIOSKOPIMA

Misteriozne priče čuvenog meksičkog reditelja Giljerma del Tora koji je okupio još zvučniju glumačku ekipu, pronalaze put do publike u svom novom filmu „Aleja noćnih mora“. Bredli Kuper, Viljem Defo, Kejt Blanšet i Runi Mara, u filmu se pojavljuje Pol Anderson, koji je u svima dobro poznatom Šelbi klanu glumio Artura, brata glave porodice Tomasa Šelbija.

Ambiciozni radnik u cirkusu ima sposobnost da sa samo par reči izmanipuliše bilo koga. Zavodi psihoterapeutkinju za koju se ispostavlja da je mnogo opasnija od njega.

Zanimljive činjenice u vezi sa filmom spremaju vas za prikazivanje filma koji pored zavidne estetike iz snova vraća neo noar žanr na veliko platno:

ADAPTACIJA ROMANA

Verzija Giljerma del Tora je ponovna adaptacija romana „Aleja noćnih mora“ Vilijama Lindzija Grešama, nije rimejk filma iz 1947. godine, te publika može očekivati autorski pogled na poznatu priču o noćnim morama.

DEL TORO JE PISAO ULOGE ZA ODREĐENE GLUMCE

„Napisao sam ulogu Klema Houtlija za Viljema Defoa, kao i tajnovitu psihijatricu za Kejt Blanšet, Leonardo DiKaprio je bio prvobitno zamišljen da glumi Stentona Karlajla, ali nismo mogli da uskladimo rasporede snimanja. Bredli Kuper je Stenton Karlajl iz moje mašte – magnetski privlačan sa dozom ludila u sebi“, objašanjava Giljermo Del Toro.

„ALEJA“ JE ZAPRAVO REALISTIČAN FILM

Ma koliko se činilo da je ovo domaštan film i nerealističan, on je u svakom svom segmentu, zapravo, utemeljen u stvarnosti. Iako mu je deo naziva noćna mora, film je o psihološkim igrama i ludilu ljudskih odnosa.


Film „Aleja noćnih mora“ publika može očekivati od 20. januara u bioskopima širom Srbije.

Podeli:



Preporucujemo