•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

ZAVRŠENO SNIMANJE DOMAĆEG FILMA 'AJVAR'

U utorak u Užicu je snimljen poslednji kadar novog domaćeg igranog filma „Ajvar“, sa Natašom Ninković i Sergejem Trifunovićem u glavnim ulogama, u produkciji filmske kuće „Biberche“, a po scenariju koji potpisuju Ana Maria Rossi i Maja Todorović.

Tim povodom rediteljka Ana Maria Rossi rekla je: „Ovo je priča o rastanku, nečem tako univerzalnom, a uvek ličnom. To je generacijska priča ljudi mojih godina, a to su četrdesete, onih što su zakačili i najbolje i najgore iz naše recentne istorije. "Ajvar" je pre svega priča o ljubavi, o izborima, o udaljavanju, o otuđenju, o iseljenju. O hrabrosti da se ode i hrabrosti da se ostane na jednom mestu i sa jednom osobom. Svaki moj prijatelj koji je emigrirao odavde zna kako se pakuje ajvar u kofere. Taj ajvar je metafora jednog izbegličkog života, u isto vreme i naš koren, i naš usud. Moj najličniji motiv bilo preživljavanje kraja jedne ljubavi i dostojno opraštanje sa nečim što nas je životno odredilo i što ćemo nositi sa sobom i posle rastanka. Sada, kad je snimanje završeno i još uvek nam nije splasnuo adrenalin, čini mi se da smo snimili nešto važno, intimno i dirljivo. Svi smo dali sve od sebe, bez kalkulisanja, ogolili smo se emotivno koliko smo umeli, u nadi da će i oni koji budu gledali ovaj film prepoznati da su sve velike priče obično u nama samima. Film je snimljen za pet nedelja u Beogradu, Stokholmu i Užicu. Imala sam sreće i pameti da radim sa odličnom ekipom pa nisam ni osetila presiju onog što sa sobom nosi prvi dugometražni film. Ako je to lična karta autora, ja sam srećna što će baš „Ajvar“ biti moja.“

Glumci su rekli da su uživali u zajedničkom radu, da je atmosfera na snimanjima bila drugarska i pozitivna i da jedva čekaju da vide film u bioskopima.

AJVAR” je film o ljubavi i preživljavanju njenog gubljenja.

Direktorka fotografije je Maja Radošević, scenografkinja je Mina Lazarević, kostimografkinja je Ksenija Terzović, a montažer je Mateja Rackov. Glumačku ekipu, pored Nataše Ninković i Sergeja Trifunovića čine Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević, Aleksandra Janković, Vesna Čipčić, Ivana Šćepanović, Paulina Manov, Branka Petrić, Mirko Vlahović, Srđan Miletić.

Film je srpsko crnogorska koproduckija, producent filma je Nikolina Vučetić Zečević iz filmske kuće Biberche iz Beograda, koproducent je Ivan Đurović iz filmske kuće Artikulacija iz Podgorice. Film je podržan je od strane Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture republike Srbije kao i Ministarstva kulture republike Crne Gore.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu