•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

ZVEVDA HOLIVUDA ANJA TEJLOR-DŽOJ I RENOMIRANI BRITANSKI GLUMAC REJF FAJNS OD 17. NOVEMBRA U NEOBIČNOM, PSIHOLOŠKOM TRILERU "MENI"

OD REDITELJA SERIJE "IGRA PRESTOLA" MARKA MAJLODA I PRODUCENTA I REDITELJA POPULARNOG FILMA "NE GLEDAJ GORE" ADAMA MEKEJA U BISOKOPE STIŽE FILMSKA SATIRA "MENI" (The Menu)

Nakon svetske premijere na ovogodišnjem filmskom festivalu u Torontu, novi naslov iz kuće Searchlight pictures - film reditelja Marka Majolda "MENI" (The Menu) stiže na redovan bioskopski repertoar. Od narednog četvrtka, 17. novembra publika će moći da pogleda filmsku satiru prožetu misterijom i neizvesnošću, triler sa upečatljivim crnim humorom.

Majold, reditelj popularne serije "Igra prestola" okupio je istaknute glumačke zvezde poveravajući im vodeće uloge u svom tekućem filmu, te su se u istom kadru našli renomirani glumac Rejf Fajns i veoma uspešna glumica mlađe generacije Anja Tejlor-Džoj, dobitnici Zlatnog globusa (2021.) za seriju o kojoj se mnogo pričalo - "Damin gamit."

Sve počinje na ostrvu Hotorn gde se nalazi specifičan restoran u koji dolaze samo bogati, slavni, ali i oni nadmeni, spremni da za specijalane obroke sačinjene od malih zalogaja plate više od hiljadu dolara po glavi. Restoranski meni. koji podrazumeva degustaciju nekoliko ekskluzivnih obroka sastavio je Slovik, šef kuhinje i umetnik svog zanata koji je, kako se čini, sklopio "Faustov pakt".

Ideja za početak ovakve filmske priče prvi put se javila kod scenariste Vila Trejsija (Will Tracy) kada je pre nekoliko godina, tokom svoje posete Berganu u Norveškoj posetio otmeni restoran na obližnjem privatnom ostrvu. Trejsi, poznat i po višenagrađivanoj seriji "Naslednici" (Succession) navodi kako se rodila ideja za scenario: “Malo sam klaustrofobičan i kada smo seli da jedemo video sam da čamac, koji nas je dovezao, odlazi sa doka,” rekao je dodajući "Bilo je to malo ostrvo i pomislio sam kako smo tamo zaglavljeni naredna 4 sata i šta ukoliko nešto krene po zlu?”

Scenario je potom stigao u ruke poznatog producenata Adam Mekeja (Adam McKay), a satirični triler je na određeni način bio povezan sa drugim Mekejevim ostvarenjima uključujući i njegovo popularano, rediteljsko delo "Ne gledaj gore" (Don't look up).
“Svidelo mi se kako scenario kombinuje humor i oštru satiru," rekao je MekKej "Zabavno je, ali mračno i iznenađujuće kritikuje elitnu kulturu.”

Kako kreatori filma prikazuju čitav spektar likova u okviru ove ujedno i crne komedije, britanski glumac Rejf Fajns (Ralph Fiennes) odmah je bio privučen filmom u kom tumači glavnu ulogu šefa kuhinje - Slovika, koji je na vrhuncu svoje taktičke igre.

“Počeo je da prezire elitnog potrošača, kao i sebe, zbog toga što je zbog njih postao korumpiran. Oni su klijantela koja nikada ne može biti zadovoljna, a on je perfekcionista i stalno mora da održava nivo savršenstva, zbog ljudi koji to nikada nisu ni cenili."

Slovikovi gosti restorana su i mladi par koji, kako bi uživali u delikatesima zajedno sa grupom od desetoro stranaca, ide na udaljeno ostrvo, na severozapadu Pacifika. O svojoj ulozi devojke Margo koja pomalo odudara od družine željne da bude deo elitne ekipe datog restorana, glumica Anja Tejlor Džoj navodi "Ona je enigma i zato je interesantna. Stamena je, zabavna i veoma, veoma brza. Zna svoj posao i šta osoba sa kojom je želi i kako da dosegne taj ideal."

Pored Fajnsa (Ralph Fiennes) i Anje Tejlor-Džoj ( Anya Taylor-Joy), uloge su poverene i Nikolasu Holtu (Nicholas Hoult), Dženet Maktir (Janet McTeer) i drugima.

Podeli:



Preporucujemo