•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Za ovo pozorište i slavnom Clooney-ju treba lična karta

Jednom u godini se krem filmskog sveta okuplja u slavnom teatru na Hollywood Boulevard-u - na dodeli Oscara. Tada u njega mogu da uđu samo odabrani, ali i "obični smrtnici" mogu da ga vide iznutra - za 15 dolara, svih ostalih meseci u godini, osim u samom mesecu dodele.

Bez nekog službenog identifikacionog dokumenta na svečanost dodele Oscara niko ne može da uđe - pa ni George Clooney. Ovaj poznati glumac jednom je naime došao bez dokumenata na dodelu - i obezbeđenje ga nije pustilo. Nije bilo druge nego da njegov asistent sedne u auto i ode po Clooney-evu ličnu kartu. Tek onda je glumac mogao da uđe u "sveti hram" na Hollywood Boulevard-u koji se donedavno zvao Kodak Theatre, a sada se zbog stečaja firme po kojoj je nosio ime zove Hollywood & Highland Center. Tako barem priča Julisa Smith koja turiste vodi u obilazak slavne zgrade. U nju obični smrtnici mogu da uđu tokom cele nedelje od 10:30 do 16:00 sati, svakoga dana dakle osim mesec dana oko dodele Oscara - meseca u kome vlada ludnica. Ulaznica iznosi svega 15 dolara.

Prilikom obilaska se od Julise Smith i njenih kolega možete čuti i razlog zašto se bez lične karte niko ne pušta: uvek izpočetka se događa da neko ko jako liči na slavne zvezde pokuša da se "prošvercuje" na svečanu dodelu Oscara. Zato svi gosti, a njih je oko 5.000, u "noći Oscara" moraju da prođu kroz strogu sigurnosnu proveru. "Ko ovde jednom zaboravi ličnu kartu, više to sigurno nikada neće", kaže sa smeškom Julise Smith.

Kada konačno dođu na crveni tehih, zvezde priča dalje Smith, zaustavljaju se tamo u proseku pola sata smeškajući se brojnim fotografima i kamerama i dajući kratke intervjue. Onda ih put vodi pored velike statue Oscara i stepenicama se penju na prvi sprat. Tamo se završava crveni tepih, karte se skeniraju i gosti dobijaju program svečanosti. Privatni fotoaparati, upućuje Smith, nisu dozvoljeni - čak ni nominovanim za Oscare. I oni ih, kao i svi ostali gosti, moraju ostaviti na garderobi. Crveni tepih zamenjuje debeli smeđkasto-bež tepih na putu ili prema balkonu ili prema prizemlju - ovo poslednje je rezervisano za najvažnije od najvažnijih. Na početku tih stepenica se vrši još jedna provera kako bi se sprečilo, objašnjava Smith, da baš svaki gost može, poželi li, da pročavrlja sa Stevenom Spielbergom.

Objašnjavajući dalje protokol prisustvovanja svečanoj dodeli Oskara, govori se o tome da su stepenice koje vode na super-VIP-parket u prizemlju dizajnirane posebno za dodelu Oscara: one su široke i niske kako bi se dame u uskim haljinama i visokim petama mogle spustiti elegantno (i bez nezgoda). "Super VIP-ovi" na ovoj blistavoj holivudskoj "fešti" filma imaju i svoj bar. I inače barovi u nekadašnjem Kodak Theatre-u a danas Hollywood & Highland centru igraju važnu ulogu: "Otvaramo ih rano ujutro i besplatno točimo šampanjac", priča Smith. Ideja koja stoji iza toga je da se gosti ne zadržavaju predugo na crvenom tepihu pa je razumljiva i iduća mera: 15 minuta prije nego što svečanost počne, pića prestaju da budu besplatna. Logično, jer goste onda treba "poterati" na njihova mesta.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...