•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zac Efron

Zachary David Alexander "Zac" Efron, rođen 18. oktobra 1987. godine, je američki glumac i pevač. Počeo je profesionalno da se bavi glumom početkom 2000. godine i postao je poznat zbog glavnih uloga u “High School Musical”-u Disney Channel-a, i filmskoj verziji brodvejskog mjuzikla “Hairspray” (2007). Od tada je Efron glumio u ostvarenjima: 17 Again, Me and Orson Welles, Charlie St. Cloud, New Year's Evei The Lucky One.

Efron je rođen u San Luis Obispo-u u Kaliforniji i kasnije se preselio u Arroyo Grande, takođe u Kaliforniji. Njegov otac David Efron je inženjer elektronike a majka, Starla Baskett je nekadašnja sekretarica koja. Efron ima mlađeg brata Dylan-a i kako kaže imao je normalno detinjstvo u porodici koja pripada srednjoj klasi. On je agnostik, ali nikada nije bio religiozan. Njegovo prezime "Efron", potiče iz hebrejskog jezika zato što mu je otac bio Jevrej.

Otac je ograbrivao Zac-a da se bavi glumom još kada je imao samo 11 godina, tako da je počeo da glumi u pozorištu u srednjoj školi. Uzimao je i časove pevanja. Preporučen je egentu u Los Anđelesu od strane porfesora glume Robyn-a Metchik-a. Efron se kasnije učlanio i u Creative Artists Agency.

Efron je diplomirao u srednjoj školi Arroyo Grande 2006. godine i primljen je na Univerzitet u Južnoj Kaliforniji, ali je umesto studiranja odabrao rad na filmskim projektima.

2006. godine je igrao na Disney Channel-u u ostvarenju “High School Musical” ulogu Troy-a Bolton-a, popularnog učenika i kapitena košarkaškog tima.

Efron je bio drugi na listi magazina “People” iz 2011. godine vezanoj za najlepše ljude.

Filmografija:

Filmske uloge:

2003 Melinda's World Stuart Wasser

2003 The Big Wide World of Carl Laemke Pete Laemke

2004 Miracle Run Steven Morgan

2004 Triple Play Harry Fuller

2005 The Derby Stallion Patrick McCardle

2006 If You Lived Here, You'd Be Home Now Cody

2006 High School Musical Troy Bolton

2007 Hairspray Link Larkin

2007 High School Musical 2 Troy Bolton

2008 High School Musical 3: Senior Year Troy Bolton

2009 17 Again Mike O'Donnell

2009 Me and Orson Welles Richard Samuels

2010 Charlie St. Cloud Charlie St. Cloud

2011 New Year's Eve Paul

2012 Liberal Arts Nat

2012 Dr. Seuss' The Lorax Ted Wiggins

2012 The Lucky One Logan Thibault

2012 The Paperboy Jack James

Televizijske uloge:

2002 Firefly Young Simon Tam "Safe"

2003 The Guardian Luke Tomello "Without Consent"

2003 ER Bobby Neville "Dear Abby"

2004–05 Summerland Cameron Bale

2005 CSI: Miami Seth Dawson "Sex & Taxes"

2005 The Replacements Davey Hunkerhoff

2006 Heist Pizza Delivery Guy "Pilot"

2006 The Suite Life of Zack & Cody Trevor "Odd Couples"

2006 NCIS Danny "Deception"

2008 Robot Chicken Billy Joel "Tell My Mom"

2009 Robot Chicken Harry Potter "I Love Her"

2009 Saturday Night Live

2009 Entourage "Security Briefs"

2010 Robot Chicken Anakin Skywalker

Podeli:



Preporucujemo

My Octopus Teacher (2020) (2020)
"After Posle pada" na Ladies night događaju u Cineplexx...
Izveštaj sa konferencije za medije - 14. BELDOCS –...
Austrijski kulturni forum - Izložba Na drugi pogled od 13....
Goethe Institut u Beogradu - Održan razgovor Zorana...
Premijera filma "Skok" o košarkašici Nataši Kovačević...
37.000 gledalaca filma NEČISTA KRV - GREH PREDAKA za...
,,After posle pada" na Ladies night događaju u Cineplexx...
VR program Beldocs festivala u Bioskopu Balkan i Galeriji...
Letnja filmska škola Beogradske internacionalne nedelje...
Beldocsovi “Meteori” - putovanja na mesta gde je vreme...
Francuski institut u Srbiji - Program Circus (must) SEE :...