•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zlatnog medveda osvojio kineski film Bai Ri Yan Huo

Na ovogodišnjem 64. Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu 'Zlatnog medveda', što predstavlja glavnu nagradu, osvojio je kineski film 'Bai Ri Yan Huo' (Crni ugalj, tanki led) režisera Yinan Diaoa, javlja Anadolu Agency.

Ovogodišnji Berlinski međunarodni filmski festival održan je u plači Berlinale. Međunarodni žiri predvodio je James Schamus.

Prema odluci ovog žirija drugu nagradu za najbolje filmsko ostvarenje osvojio je "Grand Budapest Hotel" američkog režisera Wesa Andersona. Ova film je rađen u britansko-nemačkoj produkciji.

Sam Festival otvoren je filmom "Boyhood" režisera Richarda Linklatera. Od filmova koji su u poslednjih nekoliko godina prikazivani na otvarenju festivala ovo je najbolji film, zakjučili su kritičari.

U kategoriji najboljeg glumca, nagradu "Srebrenog medveda" osvojio je glavni glumac pomenutog kineskog filma Liao Fan. S druge strane, nagradu u kategoriji najbolje glumice osvojila je japanska glumica Haru Kuromi.

U takmičarskoj kategoriji ove godine bilo je ukupno 400 učesnika, a izbor najboljih sužen je posle na 20 filmskih ostvarenja koja su se borila za prestižne nagrade zlatnog ili srebrenog medveda.

Website:source.ba
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...