•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

ČAK PET FILMOVA MCF MEGACOM FILMA DOBITNICI SU NAGRADE OSKAR

KOLUMBIJSKA ANIMIRANA DIZNI BAJKA „ENKANTO: MAGIČNI SVET“ DOBITNIK OSKARA ZA NAJBOLJI ANIMIRANI FILM

Danas je u Los Anđelesu, tokom ranih jutarnjih časova održana 94. svečana ceremonija dodele Oskara (Američka akademija filmskih umetnosti i nauka) na kojoj je čak pet filmova iz MCF MegaCom Film distribucije dobilo najviša priznanja iz polja filmske industrije.

Najglednija animacija iz Diznijevog studija „Enkanto: Magični svet“ (Encanto) inspirisana kulturom Kolumbije i prati priču o magičnoj porodici Madrigal osvojila je nagradu za najbolji animirani film.

Nagradu za najbolji kostim poneo je Diznijev film „Zlica“ (Cruella) koji u centar zbivanja stavlja vlasnicu dalmatinaca Kruelu de Vil, ali i nastanku pank potkulturnog pokreta u Londonu sedamdesetih godina prošlog veka.

Džesika Čestejn dobitnica je najprestižnije Nagrade Oskar na najbolju glumicu u glavnoj ulozi za film „The Eyes of Tammy Faye“ koji je rađen po uzoru na život televizijske voditeljke Temi Fej koja je propovednik evanđelista, autorka i spisateljica. Drugi Oskar koji je pripao filmu „The Eyes of Tammy Faye“ je za najbolju šminku i frizuru.

Mjuzikl „Priča sa zapadne strane“ (West Side Story) doneo je nagradu Oskar za slavnoj Riti Moreno 1962. godine za ulogu Anite, ali i šest decenija kasnije u rimejku čuvenog sinaeste Stivena Spilberga, za istu rolu, Ariana Deboze koja je u 31. godini postala dobitnica Nagrade Oskar za najbolju sporednu žensku ulogu.

U trci za najbolji dokumentarni film nagradu je ponelo ostvarenje Ahmira „Kuestlov“ Tompsona (Ahmir „Questlove“ Thompson) „Summer of Soul (...or, when the revolution could not be televised)“ o harlemskom festivalu kulture iz 1969. godine.

Takođe, ostvarenje Giljerma del Tora „Aleja noćnih mora“ (Nightnmare Alley) nominovano je u kategoriji za najbolji film. Animirani filmovi „Bekstvo“ (Flee), „Luka“ (Luca) i „Raja i poslednji zmaj“ (Raya and the Lost Dragon) ostali su bez nagrade, kao i film „Najgora osoba na svetu“ (The Worst Person in the World) koji je bio nominovan u kategoriji za najbolji film van engleskog govornog područja.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...