•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Čuveni reditelj Kventin Tarantino nema visoko mišljenje o savremenoj kinematografiji

On je voditelju podkasta “The Video Archives” Robertu Ejveriju ispričao koje periode filmske istorije vezuje za najgora ostvarenja.

“Iako sam osamdesetih gledao više filmova nego ikada u životu. Barem kada je reč o odlasku u bioskope – osećam da je kinematografija osamdesetih. Uz onu pedesetih najgora u istoriji Holivuda, a može da joj parira samo sadašnja epoha”, rekao je reditelj.

Naime, pedesetih godina došlo je do drastičnog pada broja posetilaca bioskopa. Osamdesetih je Holivud odustao od inventivnosti i počeo da juri komercijalne teme u potrazi za sledećim velikim blokbasterima. Slični problemi muče i savremenu kinematografiju. Budući da publika sve više naginje gledanju filmova od kuće, sem u slučaju da je reč o ostvarenjima sa ogromnim budžetom.

Tarantino je u tom smislu reditelje Marvelovih superherojskih filmova nazvao “plaćenicima”. Istakao je da većina njih “ne može da iščeka dan” kada će moći da rade na nečemu drugom.

Podeli:



Preporucujemo