•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Đavolja varoš (2009)

Đavolja varoš je srpski film iz 2009. godine po scenariju i u režiji Vladimira Paskaljevića.

Film je premijerno prikazan 9. jula 2009. godine, učestvovao je na brojnim festivalima. Osvojio je specijalnu nagradu na Internacionalnom filmskom festivalu u Palm Springsu i nagradu za najbolji film na Filmskom festivalu u Trstu.

Ovo je film čija priča prati nekoliko glavnih junaka u toku jednog dana.

Jelena želi da igra tenis, ali njeni roditelji to ne mogu da joj obezbede. Majka joj je matematičarka koja se izdržava radeći po kućama. Otac se posvetio duhovnom životu i želi da se zamonaši. Ivana je Jelenina najbolja drugarica, ona igra tenis, a njena majka je imućna vlasnica otmenog bordela. Ivana misli da joj je majka prevodilac, a ne zna ko joj je otac, pa ga traži preko interneta. Ćiril je sin moćnog tajkuna, koji parama može sve da kupi. Njegova devojka, Natalija ga napušta i odlazi sa starijim momkom, Borisom. Boris je svu ušteđevinu zarađenu u inostranstvu uložio u izgradnju jedne nekretnine. Penzioner, bivši ginekolog, odlazi u javnu kuću, jer želi još samo jednom da vidi. Taksista je napravio spisak likova koji su mu krivi za sve u životu. Viktor po ceo dan gleda tenis i čuva bebu, naći će posao, samo da "naši sve ovo osvoje". Miloš je nepravedno otpušteni radnik koji očajnički traži posao. Filomen, njegov prijatelj ga je već našao-smislio je da snimi film o Đavoljoj varoši, i da uzme pare od države.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Žanr:komedija, drama
Godina:2009
Reziser:Vladimir Paskaljević
Scenario:Vladimir Paskaljević
Uloge:Lazar Ristovski, Danica Ristovski, Marija Zeljković
Award:2 osvojene
Studio:MT Images Media
Zemlja:Serbia
Jezik:Srpski
Trajanje:82 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila