•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šlomo Minc i Vojvođanski simfonijski orkestar 29.11. u 20 na Kolarcu

Vojvođanski simfonijski orkestar nastavlja svoju koncertnu sezonu nastupajući sa najvećim umetnicima međunarodne umetničke scene!

Orkestar će na koncertu 29. novembra u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine nastupiti sa Šlomom Mincom, a pod dirigentskom palicom Leopolda Hagera.

Kada je počinjao da uči violinu govorili su da je "čudo od deteta", a danas nakon pet decenija duge i impresivne karijere, važi za jednog od najvećih virtuoza današnjice!

Šlomo MINCvaži za jednog od najboljih violinista našeg doba. Takvu reputaciju stekao je zbog svoje izrazite muzikalnosti, besprekorne tehnike i stilske šarolikosti. Studirao je kod Ilone Feher i Doroti Dilej. Njegov mentor je bio slavni Isak Štern, pa ga svetska javnost priznaje i kao jedinog pravog Šternovog naslednika.

Šlomo Minc svirao je sa najvećim muzičarima i najboljim svetskim orkestrima, kao što su, između ostalih i Mstislav Rostropovič, Pinkas Cukerman, Jicak Perlman, Zubin Mehta, Klaudio Abado, Karlo Marija Đulini, Rikardo Muti, Jurij Temirkanov, Ida Hendel, Berlinska i Bečka filharmonija i orkestri Čikaga, Filadelfije, Los Anđelesa i Njujorka.

S osamnaest godina Minc počinje da nastupa i kao dirigent. Pod njegovom palicom svirali su izvanredni orkestri među kojima su Kraljevska filharmonija iz Londona, Simfonijski orkestar NHK iz Japana i Izraelska filharmonija.

Proslavljeni violinista bio je član žirija na najprestižnijim svetskim takmičenjima muzičara poput "Čajkovski" u Moskvi i "Kraljica Elizabeta" u Briselu.

Dobitnik je brojnih zavidnih priznanja nagrada: Premio Internazionale Accademia Musicale Chigiana, Diapason D'Or, Grand Prix du Disque, Gramophone Award, Edison Award i Cremona Music Award.

Na programu je Dvoržakov Koncert za violinu i orkestar u a-molu, op. 53 i Bramsova

Simfonija br.2 u D-duru, op. 73.

Koncert se realizuje u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu. Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.200 i 2.000 dinara, a moguće ih je platiti i onlajn.

Podeli:



Preporucujemo