•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

ŽIVOPISAN PRIKAZ OSNAŽIVANJA ŽENA '60-ih GODINA U AMERIČKOM OSTVARENJU "POZOVI DŽEJN"

DRAMA INSPIRISANA STVARNIM DOGAĐAJIMA SA SIGURNI VIVER I ELIZABET BENKS U GLAVNIM ULOGAMA, U BIOSKOPIMA OD 3. NOVEMBRA

Premijerno prikazan na američkom festivalu nezavisnog filma „Sandens”, a potom nominovan za Zlatnog medveda na ovogodišnjem Berlinalu, film "POZOVI DŽEJN" ("Call Jane") sa Elizabet Benks (Elizabeth Banks), Sigurni Viver (Sigourney Weaver), Kejt Mara (Kate Mara) i drugima osvaja veliko platno domaćih bioskopa od četvrtka, 3. NOVEMBRA.

Od spisateljice Filis Naž (Phyllis Nagy), nominovane 2015. za nagradu Oskar za film "Kerol" ("Carol") stiže rediteljski debi.

Inspirisana stvarnim događajiam iz '60.-ih godina prošlog veka, američka drama "Pozovi Džejn" prati priču o Džoji (Elizabeth Banks), udatoj domaćici koja kontaktira tajnu, nelegalnu organizaciju žena kako bi joj pomogle da prekine trudnoću koja joj iz zdravstvenih razloga predstavlja opasnost po život.

Džojin srećan život ispunjen brigom za svoju porodicu, kao i deljenjem tajni sa svojom najboljom prijateljicom Lanom, potpuno je izmenjen kada njena toliko željena trudnoća postane pretnja po nju.

U ulozi Virdžinije, hrabre i nezavisne žene, vođe servisa čiji je cilj pomoć ženama sa neželjenim trudnoćama našla se slavna Sigurni Viver, dobitnica nagrade BAFTA, akter mnogih ostvarenja među kojima i jedno od najgledanijih svih vremena, film "Avatar".

Istovremeno uzbudljiva istorijska drama aktuelna i u današnjim vremenima "Pozovi Džejn" se oslanja na priču gde je za više hiljada žena i devojaka omogućen bezbedan abortus u Čikagu u vremenima kada je to bilo nezakonito. Žene koje su stajale iza uslužnog servisa nalazile su se pod šifrovanim imenom. Za neželjenu trudnoću moglo je samo da se "pozove Džejn," a servis je počeo sa radom kao rezultat tadašnjih pokreta za građanska prava i feministički pokret.

Podeli:



Preporucujemo