•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

’Friday the 13th’ se vraća u bioskope na 40. godišnjicu, ovog oktobra

Ljubitelјi horora, posebno lјubitelјi Jason Voorhees-a, dobili su novi način da proslave četiri decenije franšize. Fathom Events se vraća u kamp Cristal Lake kako bi proslavio 40. godišnjicu jednog od najuticajnijih horor filmova svih vremena, originalnog ’Friday the 13th’. U oktobru, gledaoci filmova mogu da iskuse novu remasterovanu verziju originalnog slashera koja je sve pokrenula. Događaj ’Friday the 13th - 40. godišnjica’, biće se u bioskopima širom SAD-a na dve nedelje.

‘Friday the 13th’, u njegovoj novoobnovlјenoj verziji, prikazivaće se u nedelјu, 4. oktobra i u sredu, 7. oktobra. Prikazivanja će biti u oba termina u 19 časova po lokalnom vremenu. Pored gledanja filma na velikom ekranu, prisutni će videti i specijalni bonus, ’Secrets Galore Behind the Gore: Friday the 13th’. Predstavlja legendu specijalnih efekata i šminkera umetnika Tom Savini-a (Friday the 13th, Dawn of the Dead) dok detalјiše neke od postavlјanja kamena temelјca, krvoprolića, i divne trenutke iz 1980. godine slasher klasika.

Ovo se događa kada su bioskopi širom zemlјe počeli ponovo da se otvaraju nakon zatvaranja u martu. Blagajne su počele da oživlјavaju. Lanci poput AMC, Regal i Cinemark preduzimaju dodatne mere predostrožnosti kada se ponovo otvore. Iako su službenici javnog zdravlјa upozorili da odlazak u bioskop trenutno još uvek može da bude opasan. Fathom kaže da vode "redovne razgovore" sa vlasnicima bioskopa u vezi sa situacijom. Ne izgleda da će Drive-in-ovi učestvovati u događaju.

Originalni ’Friday the 13th’ prati grupu mladih koji se pripremaju za ponovno otvaranje kampa Cristal Lake, a gde se dečak utopio godinama ranije. Jednog po jednog člana ekipe, proganja misteriozni i nasilni ubica. Kao što lјubitelјi horora znaju, Jason-ova mama Pamela je bila ubica prvi put. Jason Voorhees se samo pojavio na kraju na kraju, zauzevši mesto njegove majke u nastavku. Film je bio veliki hit i iznedrio je jednu od najuspešnijih horor franšiza u istoriji filma.

Na nesreću, prošlo je više od jedne decenije otkako smo na velikom ekranu videli Jason-a kako vitla njegovom mačetom. Franšiza je umešana u beskrajnu parnicu između originalnog režisera Sean S. Cunningham-a i pisca Victor Miller-a. Zavisno od toga kako sve to ispadne, prava bi mogla da budu podelјena, sa Miller koji uzima ‘Friday the 13th’ ime, ali ne i Jason-a kakvog poznajemo. To je komplikovana situacija. Kao takvi, nijedan film nije ušao u razvoj. Ali imamo novi fan film ’Never Hike in the Snow’, od istih lјudi iza popularnog ’Never Hike Alone’. Dakle, to je nešto čemu se treba nadati.

Pored događaja, sledećeg meseca od lјudi iz Scream Factor-a dolazi i potpuno novi, masivni Friday the 13th box set. Ulaznice za Friday the 13th - 40. godišnjicu, su već sada dostupne.

Podeli:



Preporucujemo