•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

“Melanholija” u slikama

Film “Melanholija”, novo ostvarenje Larsa fon Trira, inspirisan je poznatim delima velikih slikara.

Lars fon Trir je osim u ličnoj depresiji, inspiraciju za film “Melanholija” našao i u umetnosti. Tražeći ideju za novi film, fon Trir je obilazio muzeje, slušao muziku i beležio zanimljive izjave i misli. Iako glavni cilj nije bilo snimanje filma, već poboljšanje fon Trirovog emocionalnog stanja, “Melanholija” sadrži očigledne simbole i aluzije.

Plakat i pojedine scene u sličnom stilu podsećaju na čuvenu sliku Džona Evereta Milea, “Ofelija” iz 1852. godine.

Ova, kao i slika “Zemlja Dembelija” Pitera Brojgela, vide se i u knjigama koje Žastin (Kirsten Danst) uzima pri sređivanju police sa knjigama.

U uvodnoj sceni filma, pojavljuje se još jedna Brojgelova slika, “Lovci u snegu”, dok su među ostalim slikama čije motive i atmosferu prati fotografija “Melanholije” i “Lutalica iznad mora magle” Kaspara Davida Fridriha i “Ples života” Edvarda Munka.

U domaćim bioskopima “Melanholija” će se prikazivati od sutra, 12. aprila.

Zahvaljujemo se MCF - u

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...