•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

„Da li ste videli ovu ženu?“ od 1. decembra u bioskopima širom Srbije

„Da li ste videli ovu ženu?“ film Dušana Zorića i Matije Gluščevića počinje od 1. decembra da se prikazuje u bioskopima širom Srbije.

Dugo očekivano ostvarenje koje je publika na premijeri u Beogradu dočekala s ovacijama biće prikazano u Novom Sadu, Pančevu, Subotici, Zrenjaninu, Lazarevcu, Gornjem Milanovcu, i u nekoliko bioskopskih dvorana u Beogradu. Publika će film imati priliku uskoro da pogleda i u drugim gradovima Srbije.

„Da li ste videli ovu ženu?“ je priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. U pitanju je žanrovski neobično ostvarenje koje su autori okarakterisali kao “egzistencijalnu dramu sa elementima nadrealnog” dok je glavna glumica, Ksenija Marinković, o filmu rekla da je “brutalno iskren, namenjen svima koji žude za promenom, da pobegnu ili nestanu, bez obzira na godine i pol.”

Ona je o radu na ovom filmu istakla da je snimanje koje je trajalo 5 godina u svakom smislu bila avantura u kojoj su učestvovali brojni filmski profesionalci, prijatelji i glumačke zvezde.

U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.

Svetska premijera ovog ostvarenja održana je na 79. Filmskom festivalu u Veneciji na kojem je Olga Košarić, montažerka ovog ostvarenja dobila specijalnu priznanje u kategoriji umetnika do 40 godina. Film je premijerno u Srbiji prikazan na 28. Festivalu autorskog filma u Beogradu.

Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i do sada su se publici predstavili svojim kratkim filmovima „Strano telo“ (2018) i „Loop“ (2017), koji su imali premijere u Veneciji i Lokarnu.

Podeli:



Preporucujemo