•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

„Human Centipede 2“ obeležen sa 18 od strane Britanaca

BBFC iznenadila je sve što je dopustila filmu Toma Sixa bioskopski život i klasifikaciju 18 – ali sa 32 skraćivanja.

Juna meseca film je bio odbačen od strane odbora (UK DVD ocenjivanja) po osnovi seksualnog nasilja, grafičkih gadosti i mogućeg vređanja zakona.

Ova 32 reza čine samo 37 sekundi filma. Odluka nije bila jednoglasna, ali se skraćivanje svelo na pomenutu minutažu. BBFC tvrdi da ovi rezovi čine film podnošljivijim i za odrasle.

Debata je trajala skoro 4 meseca, sa detaljnom konstrukcijom i dekonstrukcijom filma, tako da je BBFC zadovoljan što su dorasli i ovom izazazovu, iako žale što je do skraćivanja uopšte došlo.

Sadržaj scena koje su skraćene postavljen je na sajtu BBFC-a.

„The Human Centipede II (Full Sequence)“ na premijeri u SAD doživeo je više zevanja nego li uzbuđenja. Jedan od kritičara je rekao da je čitav film trebalo da bude cenzurisan, ne zbog sadržine, već zbog toga što bi trebalo gledaoca spasiti od strašne dosade.

Ukoliko želite da saznate više o zabranjenim i cenzurisanim filmovima BBFC-a, potražite na našem sajtu VIDEO GADOSTI.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...