•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

„KONAČNA SLOBODA“ (GREAT FREEDOM) – FILM KOJI JE POBRAO 19 NAGRADA NA EVROPSKIM FESTIVALIMA

Veoma potresan film austrijsko - nemačke koprodukcije koji gledaoce vraća u period Drugog svetskog rata kada se zbog homoseksulanosti propisivala zatvorska kazna, ali i navodi na promišljanje, empatiju i gorak ukus u ustima zbog nepravedne patnje. Sebastijan Meize, reditelj filma, na prošlogodišnjem festivalu u Kanu dobio je posebnu nagradu žirija za film „Konačna sloboda“.

U posleratnoj Nemačkoj, Hansa iznova zatvaraju zato što je homoseksualac. Jedina stalna veza u njegovom životu postaje njegov dugogodišnji drug iz ćelije, Viktor, osuđeni ubica. Ono što počinje odbojnošću prerasta u nešto što se zove ljubav.

O pripremi za snimanje filma i celokupnom iskustvu, reditelj Sebastijan Meize je rekao: „Uradio sam mnogo intervjua sa osobama koje su izvršavale zatvorske kazne zbog homoseksualnosti tokom 60-ih. Svi ti ljudi su bili inspiracija za glavnog junaka kome je konstanta u živptu da bude zatvoren, ili u logoru ili u zatvorima ili metaforično zatočen“.

Glumačku podelu čine Franc Rogovski, Georg Fridrih i Anton fon Luke. Film „Konačna sloboda“ od danas možete pogledati u bioskopima širom zemlje.

Podeli:



Preporucujemo