•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

„Pijeta“ na otvaranju 18. Festivala autorskog filma 28. novembra

Nagrađivana domaća rediteljka Maja Miloš otvoriće 28. novembra u 19:30 u Domu omladine 18. Festival autorskog filma, nakon čega sledi projekcija pobedničkog ostvarenja Venecijanskog filmskog festivala, drama „Pijeta“ južnokorejskog reditelja Kim Ki-duka.

18. FAF održava se u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopima „Fontana“, „Cineplexx Delta City“ i „Kolosej“, Muzeju Jugoslovenske kinoteke i bioskopu Doma kulture Studentski grad do 5. decembra.

Glavni program festivala, sačinjen od 19 filmova od kojih 12 ulazi u takmičarsku selekciju za gran pri „Aleksandar Saša Petrović“, biće svečano zatvoren proglašenjem pobednika festivala 4. decembra.

Prateći programi u Muzeju kinoteke traju i tokom 5. decembra.

Novi film kontroverznog reditelja Kim Ki-duka, „Pijeta“, u Veneciji je osim „Zlatnog lava“ osvojio još tri priznanja. Ova drama govori o okrutnom mladiću koji radi za zelenaše. Jednoga dana, pred njim se pojavljuje žena koja tvrdi da mu je majka i da joj je žao što ga je u detinjstvu odbacila.

Jedan od najkontroverznijih reditelja je samouk autor ponosan na svoj autsajderski status, koji ga izdvaja od savremenika. Rođen je u Južnoj Koreji, a u Parizu je studirao umetnost. Pre nego što je počeo da snima filmove kao reditelj pisao je scenarija. Poznat je kao autor filmova „Krokodil“ (1996), „Ostrvo“ (2000), „Proleće, leto, jesen, zima… i proleće“ (2003), „Provalnik“ (2004) i „Arirang“ (2011).

Autor: MCF

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....