•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

„ŽIVI BRZO, UMRI POLAKO“ U BIOSKOPIMA OD 25. JULA

Od francuskog reditelja Kristofa Onorea (Christophe Honoré) 25. jula u bioskope stiže francuska drama „Živi brzo, umri polako“ (Plaire, aimer et courir vite) koja predstavlja portret dvojice muškaraca koji se pronalaze i hrabro koriste trenutak za ljubav, a koja je kod nas prvi put prikazana na Festivalu autorskog filma.

Ostvarenje, u čijem scenariju leži ljubavna afera iz 1993. godine, dobilo je nominaciju za nagradu Zlatna plama na prošlogodišnjem Kanskom filmskom festivalu, a sam scenario je delimično, prema rečima reditelja i scenariste Onorea autobiografski.

Priča prati Žaka (Pierre Deladonchamps), zgodnog pisca iz Pariza koji, iako još uvek nije napunio 40 godina, ne veruje da je bolji deo života pred njim. Bori se s krizom u karijeri i blokadom u pisanju. Sa druge strane Artur (Vincent Lacoste), student iz Bretanje, stalno je nasmejan i odbija i da pomisli da postoji nešto u životu što nije nemoguće. Žak i Artur će slučajno sresti i dopasti jedan drugome.

U naslovu ove dirljive, ali jednako i duhovite priče „Živi brzo, umri polako“ našle su se dve reči „brzo“ i „polako“ čiju poentu prisustva reditelj pojašnjava „Ideja je bila da se radi o dva odvojena i različita karaktera. Jedan čovek koji želi da se život stalno vrti i okreće upoznaje Žaka koji naprotiv, želi da uspori stvari, da ih zaustavi. Zajedničko postojanje ove dve suprotstavljene brzine bilo je presudno za ovu dramu.”

Kristof Onore je francuski reditelj i scenarista koji je svoju rediteljsku karijeru započeo u Kanu. Neki od njegovih filmova poput “Ljubavne pesme” (2007.) i “La belle personne” (2008.) odaju počast filmovima Novog talasa, te se i ovaj francuski reditelj smatra naslednikom francuskog Novog talasa, istovremeno nudeći moderno shvatanje u prezentaciji savremene mladeži.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila